MA SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA VAN.

December 31 –én hétfőn, Szilveszter napja, az év utolsó napja lesz. Szentmise este 18:00 órakor lesz. Az év utolsó napján is adjunk hálát Istennek! A szentmisén éves beszámoló lesz, majd a szentáldozás után, TE DEUM énekkel adunk hálát Istennek a 2018. évért.

Január 1 – én Újév első napján, a Béke Világnapján, Szűz Mária Isten Anyjáról emlékezünk meg. Délután 17 órától 17: 45 óráig SZENTSÉGIMÁDÁST tart az IMACSOPORT.

Január 2–án szerdán NAGY SZENT VAZULRÓL és NAZIANZI SZENT GERGELYRŐL emlékezik meg az egyház.

Csütörtökön este 17 órától SZENTSÉGIMÁDÁS lesz és ZSOLOZSMA imádkozás lesz a KARÁCSONYI imafüzetből, majd SZENTMISÉT tartunk.  Imádkozzunk együtt!

MA ADVENT 4. VASÁRNAPJA VAN.

A mai vasárnap minden szentmisén templomunk karácsonyi díszítésére kérjük a perselyadományokat!

December 24– én hétfőn, reggel nem lesz szentmise! Délután 15 órakor PÁSZTORJÁTÉK lesz a templomban, melyre szeretettel várjuk a gyermekeket, fiatalokat, szülőket, nagyszülőket és minden kedves Testvérünket!

Éjjel 23:30 órától KARÁCSONYI KÉSZÜLET, ÁHÍTAT lesz az ÉNEKKARUNK közreműködésével. Éjfélkor ÜNNEPI SZENTMISE lesz Jézus születésének tiszteletére.

KEDDEN, KARÁCSONY SZENT NAPJÁN és másnapján, SZERDÁN, Szent István diakónus ünnepén, a vasárnapi miserend szerint lesznek a szentmisék. Reggel 7 órakor, délelőtt 9 és 11 órakor és este 18 órakor.

December 27 – én, csütörtökön, Szent János apostol evangélista ünnepén este 17 órától SZENTSÉGIMÁDÁS lesz, ZSOLOZSMÁT IMÁDKOZUNK (a KARÁCSONYI ZSOLOZSMA imafüzetéből), majd SZENTMISÉT tartunk. 

MA ADVENT 3. VASÁRNAPJA VAN.

Adventben hétköznapokon reggel 6 órakor tartjuk a rorate szentmiséket. Szombaton reggel nincs hajnali szentmise, csak este 18 órakor.

December 18–ig tartós élelmiszereket gyűjtünk. Az adományokat a templom sekrestyéjében, vagy a plébánia irodán lehet leadni.  Ezzel a konkrét cselekedeteddel is kimutathatjuk a szeretetünket Isten és szegény embertársaink felé. Az így összegyűlt élelmiszer csomagokat, a Karitász csoport ossza majd szét karácsony előtt a rászorulóknak! „Adj egy kis csomag szeretetet”

A bejelentett betegek karácsonyi gyóntatására december 17–én HÉTFŐN, de. 10 órától kerül sor. Aki szeretné még bejelenteni beteg hozzátartozóját, az megteheti a sekrestyében, vagy a plébánia irodán.

A LELKI NAP december 19 – én SZERDA este 18 órakor lesz. Kérjük az ifjúságot és a felnőtteket, hogy jöjjenek el erre a Lelki napra. Akik nem végzik el a Lelki napon a szentgyónásuk, azok találjanak megfelelő időt a szentmisék előtt, és végezzék el szentgyónásukat!

MA ADVENT 2. VASÁRNAPJA VAN.

December 13 –án (csütörtökön) Szent Lúcia szűz és vértanúról, 14 – én (pénteken) Keresztes Szent Jánosról emlékezik meg az egyház.

Adventben hétköznapokon reggel 6 órakor tartjuk a rorate szentmiséket. Szombaton reggel nincs hajnali szentmise, csak este 18 órakor.

December 10 – én, hétfőn kezdődik a Szent Család kilenced. Az első Szent Család imaórát közösen tartják a hívek itt a templomban du. 17 órától – 18 óráig. A többi napokon mindig más családnál végzik a kilencedet a hívek.

December 11 – én, kedden este 17 BIBLIAÓRA lesz azoknak, akik többet szeretnének tudni a hitünkről, emberi életünkről. A beszélgetés a Hatvany Lajos Múzeumban lesz, (Hatvan, Kossuth tér 12).  A beszélgetés témája: AZ ISTEN SZERET BENNÜNKET…

MA ADVENT 1. VASÁRNAPJA VAN.

December 6 – án (csütörtökön) Szent Miklós püspökről, 7 – én (pénteken) Szent Ambrus püspökről emlékezik meg az egyház. December 8 - án Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának lesz az ünnepe.

Hétfőtől elkezdődnek az adventi roráté (hajnali) szentmisék. Hétköznapokon reggel 6 órakor lesznek a rorate szentmisék. Szombaton reggel nincs szentmise, csak este 18 órakor. Vasárnap reggel 7 órakor. de. 9 és 11 órakor, és este 18 órakor.

A Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség következő ifjúsági találkozója Új – Hatvanban lesz, 2018. december 8.  – án. Délelőtt 9 órakor kezdődik és az esti Közbenjáró imádsággal 19: 15 órakor fejeződik be. Szeretettel várják az ifjúságot! Helyszín: Széchenyi István Gimnázium és Szakgimnázium, Hatvan, Bajcsy Zs.u. 6.

­