MA ADVENT 1. VASÁRNAPJA VAN.

December 6 – án (csütörtökön) Szent Miklós püspökről, 7 – én (pénteken) Szent Ambrus püspökről emlékezik meg az egyház. December 8 - án Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának lesz az ünnepe.

Hétfőtől elkezdődnek az adventi roráté (hajnali) szentmisék. Hétköznapokon reggel 6 órakor lesznek a rorate szentmisék. Szombaton reggel nincs szentmise, csak este 18 órakor. Vasárnap reggel 7 órakor. de. 9 és 11 órakor, és este 18 órakor.

A Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség következő ifjúsági találkozója Új – Hatvanban lesz, 2018. december 8.  – án. Délelőtt 9 órakor kezdődik és az esti Közbenjáró imádsággal 19: 15 órakor fejeződik be. Szeretettel várják az ifjúságot! Helyszín: Széchenyi István Gimnázium és Szakgimnázium, Hatvan, Bajcsy Zs.u. 6.

Hirdetjük, hogy december 11 – én kedden este 17 órától BIBLIAÓRA lesz azoknak, akik többet szeretnének tudni a hitünkről, emberi életünkről. A beszélgetés a Hatvany Lajos Múzeumban lesz, Hatvan, Kossuth tér 12.  (a régi buszmegálló másik oldalán). A beszélgetés témája: AZ ISTEN, SZERET BENNÜNKET…

December 18 – ig tartós élelmiszereket gyűjtünk.   Az adományokat a templom sekrestyéjében, vagy a plébánia irodán lehet leadni. Ezzel a konkrét cselekedeteddel is kimutathatjuk a szeretetünket Isten és szegény embertársaink felé. Az így összegyűlt élelmiszer csomagokat, a Karitász csoport ossza majd szét karácsony előtt a rászorulóknak! „Adj egy kis csomag szeretetet”

Elkészültek az ADVENTI ELMÉLKEDÉSEK, IGÉK!   Dr. Nagy Viola és férje: Zoltán készítették, és ők fogják osztani a bejárati ajtóknál. Hálásan köszönjük Nekik!

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!    Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!

­