MA ADVENT 2. VASÁRNAPJA VAN.

9 – én hétfőn: Szűz Mária Szeplőtelen fogantatásáról, 13 – án pénteken: Szent Lúcia szűz és vértanúról emlékezik meg az egyház.

Hétköznapokon reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali, rorate szentmisék.   Szombaton reggel nincs szentmise, csak este 18 órakor. Vasárnap a szokásos rendben reggel 7 órakor, de. 9 és 11 órakor és este 18 órakor.

December 10 – én kedden 17 órától BIBLIAÓRA lesz azoknak, akik többet szeretnének tudni a hitünkről, emberi életünkről. A beszélgetés a Hatvany Lajos Múzeumban lesz (Hatvan, Kossuth tér 12.)  A beszélgetés témája: AZ ISTEN TERVEI MINDIG MEGVALÓSULNAK…

December 11 – én szerdán, kezdődik a Szent Család kilenced.  Az első Szent Család imaórát közösen tartják a hívek a templomban du. 17 órától – 18 óráig. A többi napokon mindig más családnál végzik a kilencedet a hívek.

December 16 – ig tartós élelmiszereket gyűjtünk. Az adományokat a templom sekrestyéjében, vagy a plébánia irodán lehet leadni. Ezzel a konkrét cselekedeteddel is kimutathatjuk a szeretetünket Isten és szegény embertársaink felé. Az így összegyűlt élelmiszer csomagokat, a Karitász csoport ossza majd szét karácsony előtt a rászorulóknak! „JÓNAK LENNI, JÓ!”

Advent 3. vasárnapján (dec. 15 – én) 16 órakor a Grassalkovich Énekegyüttes karácsony előtti, adventi hangversenye lesz templomunkban, melyre szeretettel várjuk a Testvéreket! A koncert után, az adventi harmadik gyertya meggyújtása  lesz  a Főtéren.

A bejelentett betegek karácsonyi gyóntatására, december 18 – án SZERDÁN de. 10 órától kerül sor. Aki szeretné még bejelenteni beteg hozzátartozóját, megteheti a sekrestyében, vagy a plébánia irodán.

A LELKI NAP december 20 – án, PÉNTEKEN este 18 órakor lesz. Kérjük az ifjúságot és a felnőtteket, hogy jöjjenek el erre a Lelki napra.  Akik nem végzik el a lelki napon a szentgyónásuk, azok találjanak megfelelő időt a szentmisék előtt, és végezzék el szentgyónásukat!

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!  Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!

­