Ma ADVENT 3. vasárnapja van.

Adventben, hétköznapokon reggel 6 órakor tartjuk a roráté szentmiséket. Pénteken reggel 6 órakor lesz az utolsó hajnali szentmise.

December 18–ig tartós élelmiszereket gyűjtünk. Az adományokat a templom sekrestyéjében, vagy a plébánia irodán lehet leadni.  Ezzel a konkrét cselekedeteddel is kimutathatjuk a szeretetünket Isten és szegény embertársaink felé. Az így összegyűlt élelmiszer csomagokat, a Karitász csoport ossza majd szét karácsony előtt a rászorulóknak! „Adj egy kis csomag szeretetet”

A bejelentett betegek karácsonyi gyóntatására december 19 – én KEDDEN, de. 10 órától kerül sor. Aki szeretné még bejelenteni beteg hozzátartozóját, az megteheti a sekrestyében, vagy a plébánia irodán.

A LELKI NAP 20 – án SZERDÁN este 18 órakor lesz. Kérjük az ifjúságot és a felnőtteket, hogy jöjjenek el erre a Lelki napra.  Akik nem végzik el a Lelki napon a szentgyónásuk, azok találjanak megfelelő időt a szentmisék előtt, és végezzék el szentgyónásukat!

Advent 4. vasárnapján, tehát a jövő vasárnap szentmisék 7 órakor, 9 órakor és 11 órakor lesznek.  Délután 15 órakor PÁSZTORJÁTÉK lesz a templomban, melyre szeretettel várjuk a gyermekeket, fiatalokat, szülőket, nagyszülőket és minden kedves Testvérünket!

Éjjel 23: 30 – órától KARÁCSONYI KÉSZÜLET, ÁHÍTAT LESZ az ÉNEKKARUNK szolgálatával. Éjfélkor ÜNNEPI SZENTMISE lesz Jézus születésének tiszteletére.

A képek 2016-ban készültek!Hétfőn, Karácsony szent napján, és másnapján, kedden, a vasárnapi miserend szerint lesznek a szentmisék (reggel 7 órakor, délelőtt 9 és 11 órakor, este 18 órakor).

A mai vasárnap minden szentmisén, templomunk karácsonyi díszítésére kérjük a perselyadományokat!

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!    Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!

 

 

MA ADVENT 4. VASÁRNAPJA VAN.

Advent 4. vasárnapján, a mai vasárnap szentmisék 7 órakor, 9 órakor és 11 órakor lesznek.  Délután 15 órakor PÁSZTORJÁTÉK lesz a templomban, melyre szeretettel várjuk a gyermekeket, fiatalokat, szülőket, nagyszülőket és minden kedves Testvérünket!

Éjjel 23: 30 – órától KARÁCSONYI KÉSZÜLET, ÁHÍTAT LESZ az ÉNEKKARUNK szolgálatával. Éjfélkor ÜNNEPI SZENTMISE lesz Jézus születésének tiszteletére.

A képek 2016-ban készültek!

Hétfőn, Karácsony szent napján, és másnapján, kedden, Szent István diakónus ünnepén a vasárnapi miserend szerint lesznek a szentmisék (reggel 7 órakor, délelőtt 9 és 11 órakor, este 18 órakor).

Csütörtökön este 17 : 30 órától SZENTSÉGIMÁDÁS és ZSOLOZSMA (a karácsonyi imafüzetből) lesz, majd SZENTMISÉT tartunk.

December 31 – én, a jövő vasárnap Szent Család vasárnapja és Szilveszter napja, az év utolsó napja lesz. Szentmisék reggel 7 órakor, de. 9 órakor és 11 órakor, és este 18 órakor lesznek.  Az év utolsó napján is, adjunk hálát Istennek! Minden szentmisén éves beszámoló, és szentáldozás utáni TE DEUM énekkel  adunk hálát Istennek  a 2017.  évért!

Január  1 – én hétfőn, Újév első napján ,  Szűz Mária Isten Anyjáról emlékezünk meg Szentmisék reggel 7 órakor, de. 9 órakor és 11 órakor, és este 18 órakor lesznek.

Január 1 – én,  du. 17 órától SZENTSÉGIMÁDÁST tart az IMACSOPORT.

Köszönjük a karitásznak adott élelmiszereket!  Köszönjük a Karitász csoport tagjainak, hogy elkészítették a csomagokat, és már szét is osztották a rászorulóknak!

Elkészült Egyházközségünk karácsonyi újságja. Olvasható innét elérve is!

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!    Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!

Ma Advent 1. vasárnapja van. Délután 16  órakor a Grassalkovich Énekegyüttes és a Szent Adalbert Kórus karácsony előtti, adventi közös koncertje lesz  Templomunkban, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket! A koncert után  advent  első gyertyájának meggyújtása  lesz  a Kossuth téren.

December 6-án (szerdán) Szent Miklós püspökről, 7 – én (csütörtökön) Szent Ambrus püspökről emlékezik meg az egyház.

December 8-án (pénteken) Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe lesz.

Hétfővel elkezdődnek az adventi Roráté (hajnali) szentmisék.  Hétköznapokon reggel 6 órakor lesznek a roráté szentmisék. Szombaton reggel nincs szentmise, csak este 18 órakor, vasárnap: reggel 7 órakor délelőtt 9 és 11 órakor valamint este 18 órakor.

Ma ADVENT 2. vasárnapja van.

Ma az első áldozó és a bérmálkozó fiatalok szüleinek lesz megbeszélés a 9 órai szentmise után, itt a templomban. Kérjük a szülőket, fiatalokat, vegyenek részt a megbeszélésen! Íróeszközt mindenki hozzon magával!

Adventben, hétköznapokon reggel 6 órakor tartjuk a roráté szentmiséket. Szombaton reggel nincs hajnali szentmise, csak este 18 órakor.

Ma Krisztus Király vasárnapja van. Délután 17 órától – 17:45 óráig Szentórát tart az Imacsoport.

November 30 –án, csütörtökön SZENT ANDRÁS APOSTOLRÓL emlékezünk meg.

November 27 –én, hétfő este 17 órától – 17: 45 óráig Szent Mónika Imaórát tart az Imaközösség.

Csütörtök este 17: 30 órától SZENTSÉGIMÁDÁS, ZSOLOZSMA lesz (a 2. hét ZSOLOZSMÁJÁT imádkozzuk), majd SZENTMISÉT tartunk.

A jövő vasárnap Advent 1. vasárnapja lesz.

December 3-án, Advent 1. vasárnapján 16 órától a Grassalkovich Énekegyüttes és a Szent Adalbert Kórus karácsony előtti, adventi közös hangversenye lesz templomunkban, melyre szeretettel várjuk a Testvéreket!  A koncert után  advent  első gyertyájának meggyújtása  lesz  a Kossuth téren.

­